Zöld-diópálinka házilag

Ha Karácsonykor szeretnénk kortyolgatni ezt a különösen finom nedűt, akkor MOST kell elkészíteni. Június elejétől Szent Iván éjig a legjobbak a zölddiók erre a célra. Anyukám is a nagyanyám nagyon értek az ilyen gyógyító finomságokhoz.A spájzban külön polcokon sorakozott a “házipatika”. Bár én gyerekkoromban nem kóstolhattam, az illatát imádtam.
A recept Tőlük van, igen egyszerű!

Hozzávalók:
14 db zölddó
1/2 l házipálinka
10 dkg cukor (nálam fele méz)
5-6 szem szegfűszeg
2 rúd fahéj
1 narancs héja (a fehér része ne kerüljön bele, én zöldséghámozóval héjaztam)
Elkészítése:
A diót és a narancsot alaposan megmosom, majd a diót 4 részbe vágom és egy dunsztosüvebe rakom, rászóróm a naracshéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, aztán a cukrot és végül a pálinkát. Az üveget lezárom és a napra teszem. 30 napig érlelem, naponta többször összerárva. Végül leszűröm, szép, formás üvegbe zárom és karácsonyig a hűtőben hagyom tovább érni.