– Sztárportré: Walkó Csaba – Hallgass Hazait: A Manökken Proletarz és Kövér Erika Era

www.sztarportre.hu

A Compact Disco frontembere Walkó Csaba azt mondja, most jött el az ideje a magyar szövegeknek. “Több mint 6 éve csináljuk, most úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy kijöjjünk egy magyar dallal, de annyira beindultunk, hogy több is lesz. Az ének dallamokat nagyjából mindig én írogatom, és eddig mindig úgy csináltuk – mint szerintem a zenészek 90 százaléka -, hogy angol halandzsa van mellette. Viszont angol halandzsából magyar szöveget írni nagyon nehéz feladat, úgyhogy valahogy sikerült egy magyar halandzsát összehozni – nagyon vicces dolgokat mondtam: Hé, te málé, ilyen is volt…”

A zenész a műsorban arról is beszél, hogy mennyire tud az életben nemet mondani bizonyos dolgokra. “Úgy kell tudni nemet mondani, hogy a másikat ne sértsd vérig. Meg kell fogalmazni, hogy miért nem, de szépen. Én mindig szépen mondtam nemet. Lehet, hogy egyébként sokszor rosszul választottam, de mindig előre felé nézek. Olyan nem fordult elő, hogy utólag lelkiismeret furdalásom lett volna – hála Istennek -, mert olyan dolgokra nem mondtam nemet, ami miatt lelkiismeret furdalásom lehetne.”

A teljes interjú itt megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=10zXMFT1yPk

SztarportreWalkoCsaba2

Hallgass Hazait hírek:
Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

Szürreális helyzetbe került a Manökken Proletarz két tagja: A Hallgass Hazait műsorában Kerekes Sugárka énekesnő arról kezdett beszélni, hogyan gyakorol otthon. Szó szót követett, és mivel felmerült az is, hogy akár a szomszédok is hallhatják, ahogy Sugárka Zámbó Jimmy dalokat énekel, a kérdésre, hogy előadna-e egyet, Sugárka: “Ha nyomtattok szöveget persze, szívesen.” Pillanatokkal később már indult is egy egyszerű dobalap, és Sugárka: Még nem veszíthetek…

Madácsy Tamás (basszusgitáros) “Egészen szürreális helyzetbe kerültünk, erre nem számítottam, de mindig tetszik ahogy Sugárka énekel, és ez is tetszett.”

A Szívbemarkoló című új lemezanyag is előkerül április 30-án Budapesten a Gozsdu Manó Klubban – itt játszik legközelebb a Manökken Proletarz.

https://www.facebook.com/manokkenproletarz

ManokkenProletarz

Kövér Erika Era, akit korábban a Sugarloaf Zenekar énekesnőjeként megismertünk (2002-2005-ig) a Mese című dalát hozta el a magyar zenei műsorba. Egy kicsit olyan ez a dal, mint egy beszólás – mondja Erika -, azoknak a férfiaknak, akik többet mondanak mint ami a valóságban van.

Erika a régi dolgokkal kapcsolatban őszintén beszélt: “Most már nincs bennem harag, nincs bennem fájdalom. Békében vagyok másokkal, magammal, és megpróbálok magamon továbbra is dolgozni, és hasonló dalokat alkotni, mint például a Mese.”

A dalhoz készült mese részleteket tartalmazó klip itt megtekinthető:
https://www.youtube.com/watch?v=lXrcpPjezmw


KoverErikaEra

HallgassHazait

sztarportre120x120