Sajtos stangli – zsírral

A legfinomabb, ami valaha készült a konyhámban! Gyakran veszem elő a régi megsárgult lapokat, a nagyi kézírásával rótt receptekből kényeztetem a családom.

Hozzávalók:

A tésztához:
55 dkg búzaliszt
10 dkg trappista sajt (reszelt)
25 dkg sertészsír
2 csapott teáskanál só – jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A tetejére:
1 db tojásfehérje
10 dkg trappista sajt (reszelt)
1 csapott evőkanál köménymag – egész

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom, majd 2 mm-es vastagságra sodrom. Derelyevágóval rudakra vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, megkenem a tojásfehérjével és megszóróm az egyik felét köménnyel, a másikat sajttal. 200 fokon, kb. 20 perc alatt sütöm.


img_20161230_145548

img_20161230_154226