Mozgásban a város

753 km megtételével 1 óra alatt könnyedén „átfutottuk az országot”

A város apraját és nagyját megmozgató közös futással emlékeztünk a Szigeterdőben kialakított futókör avatásának 1. évfordulójára.

Először a legkisebbek, 36 óvodás a szüleikkel „összefogva” a maratoni távot teljesítették. Jutalmuk nem maradt el, érmet vihettek haza emlékbe.

A megmozduláson a város összes iskolája képviseltette magát. 175 diák teljesítménye összesen750 kör volt 25 perc alatt.

Az utolsó fordulóban, a közös bemelegítés után 9 cég, egyesület képviselői álltak a rajthoz, hogy a felhívásnak megfelelően minél hosszabb távot hagyjanak maguk mögött fél óra alatt. A 60 résztvevő 432 kör megtételével 259 kilométert futott össze.

 

A rendezvényen jelképes versenyt hirdettünk a város iskolái, valamint cégei, intézményei és civil szervezetei között.

A DOVASE által felajánlott vándorserleget a résztvevő iskolák közül az Illyés Gyula Gimnázium nyerte el 207 körös kimagasló teljesítménnyel. A cégek, civil csapatok közül a nyertes pedig az összesítésben 96 kört teljesítő Viessmann Technika Dombóvár Kft. csapata volt. A győztesek egy évig őrizhetik a vándorserleget, hogy aztán jövőre újra elnyerhessék a leglelkesebb futócsoportok.

Minden résztvevőnek jó érzés volt, hogy a sportok királynőjével, az atlétika sportággal közösen népszerűsíthette az egészséges életmódot. A  közel 300 résztvevő nagyszerűen érezte magát, s ,akik most távol maradtak, egy embert próbáló élménnyel lettek szegényebbek…

A helyszínen ásványvízzel, üdítővel, müzli szelettel kis ajándékkal kedveskedtek a rendezők.

Köszönjük a DOMBÓ-COOP Zrt., Hungária Takarék, a szülők, pedagógusok támogatását.

Dombóvár Város Önkormányzatának folyamatos támogatása nélkül sem jöhetett volna létre a rendezvényünk. A gördülékeny szervezésben és lebonyolításban nagy szerepe volt az edzőknek, atlétáknak és szüleiknek. Köszönet nekik is!

 

DOMBÓVÁRI VASUTAS ATLÉTIKAI ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET