Kórustábor

2017. kiemelt fontossággal bír a Kapos Kórus életében. Ez év őszén ünnepli az Énekkar fennállásának 45. évfordulóját. A Kapos Kórus hosszú évek óta ápol baráti kapcsolatot a Pécsi Mecsek Kórussal. A pécsi Kórus ebben az évben 60 éves. Az évfordulókat a Kórusok közös ünnepléssel, két helyszínen, két nagyszabású koncert keretében valósítják meg. Pécsett – október 17-én – a Kodály Központban lép fel a két Énekkar a Pannon Filharmonikusokkal, majd Dombóváron – október 27-én – az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében énekelnek együtt. A hangversenyeken szerepet kapnak a Kórusok volt karnagyai is!
A koncertekre való felkészülést segítette az elmúlt hétvégén Balatonfenyvesen, az Ifjúsági Táborban töltött három nap, ahol az énekesek napi hat órában foglalkoztak az előadni kívánt darabokkal.
A közös munka, a jó hangulat, a közös cél összekovácsolta a kórustagokat. A sok próba eredményét reményeink szerint nagyszámú dombóvári és pécsi zeneszerető élvezheti majd a hangversenyeken. Abban is bízunk, hogy az őszi próbákra és a koncertekre a régi kórustagok is eljönnek, ahol a közös dalolás öröme újra összehozza énekeseket.