„Indulnék. Mondd, merre van a holnap?” Rendhagyó ballagás a Belvárosiban gyémántdiploma-átadással

Június 16-án ünnepi díszbe öltöztetett aula várta a ballagó diákokat és szüleiket, meghívott vendégeiket. A csodás díszterem látványa a hetedikesek és osztályfőnökeik, illetve az őket segítő szülők, pedagógusok kreativitását és keze munkáját dicsérte.
Az ünnepi műsorban a 7.a osztályosok búcsúzó tanulói „egy percre ma megpróbáltak a más lelkébe látni”, énekkel, verssel és zenével a nyolcadikosok szívét megérinteni. A fuvola és a zongora is fájdalmas hangon szólt. Az igazgatónő az elmúlt nyolc évre visszaemlékező gondolatai, megszívlelendő tanácsai után a nyolcadikosok bizonytalan léptekkel indultak útjukra abból az iskolából, melynek minden apró szegletét ismerik. A négy nyolcadik osztályból egy vagy két diák emlékképeket idézett fel, videóval mutatták be a nyolc év emlékezetes és humoros pillanatait. Az évfolyam közös dala után az igazgatónő a legkiválóbb, legtehetségesebb tanulóknak oklevelet és könyvjutalmat adott át. Az Év Diákja Kálmán Kitti, az Év Sportolója Vercz Krisztián, az Év Géniusza Szieber Dominik, az Év Kórusénekese címet Balikó Dorina érdemelte ki. A több éves hagyománynak megfelelően az igazgatónő által kezdeményezett Év Tanára Díjat idén Szabóné Tóth Gabriella és Marton Csilla kapta.
A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola ballagási műsorának részeként köszöntötték Dr. Varga Ferencnét, Gabi nénit, aki 60 éve, 1958-ban vehette át magyar-ének szakos diplomáját az akkori Pécsi Állami Pedagógiai Főiskolán. Szabóné Szőke Zsuzsanna méltató szavai után a gyémántdiplomát Szenyériné Szabolcska Julianna igazgatónő adta át az ünnepeltnek. Az iskola Kicsinyek Kórusa Bódis Péterné, a Nagykórus Nyári Éva vezetésével lépett színpadra. Gyönyörűen zengett az aulában a két énekkar által előadott Valahol Európában c. musical A zene az kell betétdala. Azok a pedagógusok, akik valamikor tanítványai voltak Gabi néninek, dallal és virágokkal köszöntötték a nagy tiszteletnek és szeretetnek örvendő kórusvezetőt.
Az ünnepi műsort Nyári Éva állította össze, a szervezési és díszítési munkálatokat Dr. Ribáné Fülöp Erika és Kurucz Gábor segítette.