A tésztához:
15 dkg eritrit
8 db tojás
1 ek cukrozatlan kakaópor
18 dkg dió (darált)
1 csomag sütőpor
Krém:
- 4 tojás
- 15 dkg eritrit
- 23 dkg hűtőből épp kivett vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk az eritrittel.
A darált diót, a kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza.
A tojást az eritrittel egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad. Ezután a robotgép üstjébe öntjük és addig habosítjuk, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja. A csokoládét vízgőz fölött vagy egyéb módon felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk. Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk. Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát. Csokiba mártott eperrel diszítjük.